19/11/08

♬ Τίποτα δεν πάει χαμένο...

Σάς έλλειψα 40 μέρες;;; Αν κρίνω από τα ...άπειρα σχόλιά σας, δεν σάς έλλειψα και πολύ... Είχατε άλλωστε τόσα άλλα για να ασχοληθείτε. Καθημερινά και "διαρκείας". Σημαντικά. Δεν είναι ειρωνεία αυτό.
Πολλά δείχνουν πως δεν πάνε "καλά" πιά. Όμως...
Τίποτα δεν πάει χαμένο...
Τραγουδείστε το κι εσείς, όσοι απαισιόδοξοι.
1. Πέφτουν συνέχεια τα Χρηματιστήρια "Αξιών", οι «ναοί» όπου τζογάρανε συνέχεια τα ακριδικά, καθόλου παραγωγικά, κεφάλαια. Που, ως πλύση εγκεφάλου, τα απανταχού παπαγαλάκια τα ονομάζουν ...επενδυτικά.
Δεν σημαίνει αυτό ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν -κι άλλοι θ' αρχίσουν σύντομα- να επανεξετάζουν ποιές είναι οι πραγματικές αξίες;
2. Εκλέχτηκε Πρόεδρος της υπερδύναμης, της «αυτοκρατορίας» λένε άλλοι, ένας μιγάδας. Αυτό, από μόνο του, μπορεί να μην σημαίνει πολλά.
Αυτό που κυρίως μετράει είναι ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι-πολίτες πήγαν στις κάλπες, πολύ περισσότεροι ΨΗΦΙΣΑΝ. Όσες αντιρρήσεις κι αν υπάρχουν για την "φύση" αυτού του γεγονότος, από μόνο του είναι ενθαρρυντικό. Να δείτε πως και σε όποιες άλλες εκλογές γίνουν, στην Ευρώπη τουλάχιστον, το ίδιο θα συμβεί.
3. Στη Γερμανία οι «Golden Boys», οι πρέδροι Δ.Σ., διευθυντές κλπ εταιρειών, "παραιτήθηκαν" από τα πριμ τους και τους υπέρογκους μισθούς τους {προφανώς γιατί μυρίστηκαν ότι θα σηκώνονταν κι οι πέτρες να τους βαρέσουν} αφού με τους δικούς τους τζογαδόρικους χειρισμούς πήγε "φούντο" η χρηματιστηριακή {ακριδική} Οικονομία κι όπου νά 'ναι θα κακοπάθει και η άλλη, η πραγματική, στο μέτρο που ήταν εξαρτημένη από τον τζόγο των χρηματιστηρίων.
Μπορεί εμείς να μην γλιτώσουμε από τα ΠΟΛΛΑ, ΠΑΡΑΠΟΛΛΑ, λεφτά των Βουρλούμηδων π.χ., διότι δεν είναι τόσο άφθονη η ...τσίπα στα μέρη μας, αλλά τουλάχιστον θα γλιτώσουμε από τις ανόητες, υποβολιμαίες, υστερόβουλες, ιδιοτελείς θεωρίες, ΝΑΙ !, ανόητες, υποβολιμαίες, υστερόβουλες, ιδιοτελείς θεωρίες των Αλογοσκουφοανδριανόπουλων και πολλών, δυστυχώς, άλλων, ότι αν ξεπουλήσουμε όλη την κρατική περιουσία σε ιδιώτες και την διαχειρίζονται πλέον ...γάτες-"ΜΑΝΑΤΖΕΡ" όλα θα πάνε καλά... καλλίτερα από το κράτος ως επιχειρηματία, το κράτος όμως που οι ίδιοι ή όμοιοί τους δημιούργησαν !!! [*]
4. Οι ...G20 {αμάν πιά μ' αυτά τα ..."G"..., G7..., G8..., "G" και τον κακό τους τον καιρό} μαζεύτηκαν, συσκέφτηκαν {καθόλου όμως σίγουρο δεν είναι ότι ...σκέφτηκαν κιόλας}, «ώδιναν όρος και έτεκαν μύν».
Όμως έγινε κι άλλη σύσκεψη. Στο Πόρτο-Βαγιάρτα. Σύσκεψη των ...μή-G, αυτή... Όλο και περισσότεροι φαίνεται πως καταλαβαίνουμε ότι πρέπει πια να ...διατιμηθεί ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη, τα πλούτη...
- - - - - - - - -
[*] Ας μην θεωρήσει κανείς ότι είμαι θαυμαστής το σοβιετικού "μοντέλου". Θα τα ξαναπούμε για το θέμα κρατικό-ιδιωτικό.