2/7/09

Έ! ρέ σανίδα (βρεγμένη καλά...) που μού χρειάζεται!

Μιά σανίδα βρίσκαμε ως παιδιά κι ο καλός ξυλουργός της γειτονιάς, στο «πί και φί», μάς τη "διαμόρφωνε" σε "σκλέντζα". Τζάμπα. Το "σκλεντζί" ή "σκλεντζάρι" το φτιάχναμε μόνοι μας από ένα ξερό κλαδί με το σουγιά μας. Και ξεπατωνόμαστε στη σκλέντζα, όλα τα απογεύματα.

Μιά σανίδα βρίσκαμε ως παιδιά και δυό παλιά ρουλεμάν. Κι ένα καδρονάκι. Κι ο καλός ξυλουργός της γειτονιάς, βρίσκοντας κάποιον «κενό» χρόνο, μάς έφτιαχνε ένα πατίνι. Τζάμπα.
Και μ' αυτό πατινάραμε στη γειτονιά μέχρι να μεγαλώσουμε. Τα πλαστικά "σκατά", που χαλούν αμέσως άλλωστε, δεν τα ξέραμε τότε. Κι αν υπήρχαν στην αγορά, δεν υπήρχαν λεφτά για να τα αγοράσουμε...


Πέρασε ο καιρός, αλλάξαν οι καιροί.
Και τώρα που γίναμε μεγάλοι πιά, μάς πρόκυψε, ...θεόσταλτη μάλλον, άλλη ...Σανίδα.
Να λύνει και να δένει, όποιους γούσταρε (ή όποιους της έλεγε ο θεός...).
Εγκυκλίους δώθε-κείθε (...θεόπνευστες προφανώς) και με μιά μανία για το αρχείο, αδερφέ μου, άλλο πράμμα.
Ό,τι ενοχλούσε την αδελφή της, την Εξουσία, φφσσσσσούπ... κατευθείαν αρχείο. Θεϊκή έμπνευση μόνον μπορούσε να ήταν αυτό.
Δεν εξηγείται αλλοιώς.

Κι όταν παλιοκαιρίστηκε η Σανίδα, φρόντισε και για την υστεροφημία της. Με μιά «διάταξη» και μία ρήση.
Η διάταξη ήταν εναντίον του τρομερού εγκλήματος του blogging. Το χτύπησε κατακέφαλα το σιχαμένο τέρας.
Και η ρήση ήταν περί θεού: Ότι αυτός μόνον γνωρίζει τα λάθη που πιθανόν να διαπράττουν οι Σανίδες!

Κι εγώ ο κοινός θνητός και ...μάλλον άνθρωπος, που νόμιζα ότι μπορώ κι εγώ, με το μυαλουδάκι μου, να βρίσκω λάθη που έκαναν, κάνουν και ίσως θα κάνουν οι Σανίδες;;;
Έ! ρέ σανίδα (βρεγμένη...) που μού χρειάζεται!
.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως είναι λογικό φίλε μου κάθε μέσον το οποίο δεν μπορεί να εξαγοραστεί από την κυβέρνηση να πρέπει να φιμώνεται.
Γι'αυτό και η σανίδα ως φερέφωνο μιας παραπαίουσας κυβέρνησης η οποία αντιπροσωπεύει το 16% του ελληνικού πληθυσμού (γιατί τόσο ήταν το ποσοστό της στις ευρωεκλογές κι όχι το 32% επί του 50% που ψήφισε).
Όλα τα κανάλια λαμβάνουν κρατική επιδότηση οπότε δεν θα ενοχλήσουν πολύ την cosa nostra κυβέρνηση μας. Τα ιστολόγια όμως δεν έχουν να λαμβάνουν (τουλάχιστον τα περισσότερα) οπότε κάνουν ζημιά με τις αποκαλύψεις τους οπότε θεωρείται έγκλημα και τρομοκρατική πράξη να βγάζεις τις βρωμιές τους στην φόρα.
Είδες τί γίνεται με τη Μίζενς; Ο "στρατηγός" καθάρισε με 100.000 ενώ κυνηγάνε αυτούς που τα έδωσαν για να μην ανοίξουν το στόμα τους και πουν ονόματα.
Μήπως πρέπει να ζητήσουμε τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών; Αυτοί οι βουλευτές έχουν βαλθεί να προκαλέσουν την γενοκτονία μας με την αφαίμαξη της περιουσίας μας.

Λωτοφάγος είπε...

Όπως έγραψε κι ο προλαλήσας, όταν μια κυβέρνηση έχει εκλογικό ποσοστό τύπου Μπους, προσπαθεί να φιμώσει τη μόνη αληθινή αντιπολίτευση: το πιο ζωηρό κομμάτι του λαού!

o ...μάλλoν άνθρωπoς είπε...

Ευχαριστώ φίλοι μου για τα σχόλιά σας.

@ Stardust
Θα διαφωνήσω, ...ολίγον μόνον, με σένα.

Καμμία σχέση με cosa nostra... για είδος camorra πρόκειται.
Η οποία φροντίζει να κρατιέται στην αφάνεια αλλά είναι πολύ πιό αποτελεσματική από την σικελιανή αδερφούλα της.

Eξαιρετικό πάντως το:
«Αυτοί οι βουλευτές έχουν βαλθεί να προκαλέσουν την γενοκτονία μας με την αφαίμαξη της περιουσίας μας.»

Είναι κάτι που αποκρύπτουν επιμελώς!!!

Την τσουκατομιζολογία την προβάλλουν μόνον ως ΗΘΙΚΟ θέμα (γιαυτό κι ο ...στρατηγός λέει ότι τά 'πιασε μεν, πλην όμως τά 'δωσε στο κόμμα άρα ο ίδιος είναι ...ηθικό στοιχείο) και όχι καθαρά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: Δωροδοκώντας η Μίζενς τετραπλασίαζε μετά τις τιμές, ώστε και να καλύπτει τα ποσά της δωροδοκίαςκαι να ληστεύει όμως περαιτέρω τις περιουσίες μας.

Καλό είναι να το τονίζουμε αυτό, όσο μπορούμε περισσότερο.

Πριν πετύχουν (αν την πετύχουν...) τη φίμωση που λέει ο "Λωτοφάγος".