6/7/10

35.5%+33.3%+21.1%+10.1%

Αυτά ήταν τα ποσοστά που βρήκε μιά κάποια πρόσφατη δημοσκόπηση. Όχι ως ποσοστά κομμάτων... Άλλο πράμμα ρωτούσαν τις/τους δημοσκοπούμενους: Ρωτούσαν «τί αισθάνεσθε για τα κυβερνητικά μέτρα»...
Και νά οι απαντήσεις:
35.5% Οργή
33.3% Απογοήτευση
21.1% Φόβο

και
10.1% δεν απάντησε...
Σύνολο 100% βέβαια...

Κι εγώ καταπιάστηκα να βρώ την κομματική σύνθεση αυτών των ποσοστών.
Το 35.5%, που είναι οργισμένο, απαρτίζεται από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το μισό ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει ακόμα καταλάβει πως το κόμμα του καθόλου σοσιαλιστικό δεν είναι {εδώ και χρόνια πολλά σημειωτέον...} και περίμενε, τρομάρα τους..., άλλα πράμματα.
Το 33.3%, που είναι απογοητευμένο είναι το 1/4 του ΠΑΣΟΚ και τα 2/3 της Νέας Δημοκρατίας, που νομίζουν ότι αν τα ΙΔΙΑ μέτρα τα έπαιρνε δικιά τους κυβέρνηση, θα ήταν καλλίτερα...
Το 21.1%, που φοβάται, είναι ένα περίεργο κράμα από καρατζαφεραίους, που έχουν μόνιμα καλλιεργημένο μέσα τους τον φόβο, από ΠΑΣΟΚους που φοβούνται ότι δεν υπάρχει τίποτα να φάνε πλέον παρά τις "υψηλές" διασυνδέσεις τους και από Νεοδημοκράτες που έχουν κουκούτσι μυαλό και αναλογίζονται τί θα κάνουν όταν έρθει η ...«σειρά» τους να κυβερνήσουν (ή να ...συγκυβερνήσουν).

Το 10.1%, που δεν απάντησε, κρίνω ότι είναι όλοι οι βολεμένοι ΠΑΣΟκοι και Νεοδημοκράτες, πραγματικά ή δυνητικά βολεμένοι, με ελπίδες δηλαδή ότι θα βολευτούν κι αυτοί και δεν θα τούς αγγίξει η κρίση.

Τί λέτε και σεις;;;
Δώστε τη δικιά σας εκτίμηση, μπάς και καταλήξουμε κάπου...

1 σχόλιο:

akrat είπε...

το μίσος που καταχωρείτε βρε?

εγώ εκεί κατατάσσομαι